Във Франция започна широкомащабната операция срещу трафика на наркотици под названието Place

...
Във Франция започна широкомащабната операция срещу трафика на наркотици под названието Place
Коментари Харесай

Безпрецедентна операция срещу наркотиците във Франция

Във Франция стартира широкомащабната интервенция против трафика на наркотици под названието " Place nette XXL ", заяви френският вътрешен министър Жералд Дарманин.

Това се случва след визитата на френския президент Еманюел Макрон в Марсилия, по време на което той даде обещание, че през идващите няколко седмици в страната ще бъдат извършени към 10 интервенции от този вид. " Това е невиждана интервенция, която започнахме, с цел да спрем трафика на опиати и да осигурим републиканския ред ", изясни президентът, представен от Агенция Франс Прес.

Ще бъдат стартирани общо три нови огромни интервенции - в Дижон, в централната част на Източна Франция, в Лил, в северната част на страната, и в Марсилия и департамента Буш дю Рон, където съответно са мобилизирани към 900 служители на реда, жандармеристи и митничари.

Три дни след началото на интервенцията са конфискувани 22 кг опиати, арестувани са 71 души, конфискувани са над 385 000 евро в брой или имущество и четири оръжия.

Войната за надзор над доходоносните точки за търговия с опиати окървави Марсилия както в никакъв случай до момента през 2023 година, като 49 души бяха убити в " наркомрежи ", в това число четири съпътстващи жертви.

В допълнение към огромната интервенция неотдавна бяха осъществени няколко рейда против двете съществени банди в Марсилия - DZ Mafia и Yoda. В началото на март в Мароко беше задържан 33-годишният Феликс Бинги, прочут като " Котарака " - хипотетичният водач на клана " Yoda ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР